Trei mari avantaje dacă apelezi la un broker de credite

Trei mari avantaje dacă apelezi la un broker de credite

De ce să lucrezi cu un broker de credite, în loc să te duci singur la bancă? Pentru că un broker are pe masă și îți prezintă mai multe oferte, dispune de o multitudine de informații, formale sau informale, și îți spune la ce trebuie să fii atent, ce este în interesul tău și ce nu, atunci când accesezi un credit și te pregătești să intri într-o relație de lunga durată cu banca.

Care sunt avantajele lucrului cu un broker de credite? Trei sunt aspectele esențiale de care orice solicitant ține cont la alegerea unui credit:

  • Cel mai scurt timp petrecut cu analiza ofertelor băncilor
  • Cea mai mare sumă accesată, la cea mai mică dobândă, cu cele mai mici costuri
  • Cât mai puțini nervi consumați “față în față cu banca”.

Spre deosebire de bancă, brokerul are o perspectivă mult mai aplicată asupra pieței bancare, a ofertelor băncilor-partenere, dar și a nevoilor clienților, cel puțin prin prisma numeroaselor dosare întocmite, analizate și perfectate pentru a fi trimise la bancă.
Pe de altă parte, acesta are o multitudine de produse în portofoliu, provenind de la băncile partenere, la care se adaugă flexibilitatea de a alege și a jongla cu acestea, astfel încât să găsească soluția financiară potrivită pentru clientul său.

Deci, brokerul preia efortul clientului de a caută și a găsi oferte, a le compara și a decide. Aici este cu-adevărat cheia întregului proces de accesare a unui credit și veșnica problema a solicitantului: care bancă oferă cel mai bun credit pentru mine? Să nu mai spunem că “cel mai bun credit” este o noțiune diferită de la un client la altul. Pentru unii înseamnă cea mai mică dobândă din piața, pentru alții, cea mai mare sumă posibil de obținut. Apoi, alți clienți consideră că cel mai bun credit este cel pe care-l pot obține cel mai repede, indiferent de costuri, și așa mai departe.
Prin urmare, brokerul de credit exact de acest lucru se ocupă: să găsească produsele bancare de creditare care se potrivesc profilului și situației financiare a clientului, să le compare și să le aleagă pe cele care răspund cel mai bine obiectivelor acestuia. Să facă totul în locul tău!

Brokerul asistă clientul de la început până la sfârșitul procedurilor de creditare, odată dosarul întocmit și depus la banca selectată în urma analizei. Cu alte cuvinte, brokerul preia "povara" relației cu banca, pe care o derulează profesionist, urmărind că procesul în sine să dureze cât mai puțin, întru folosul tuturor celor trei parți implicate: client, broker, bancă.